Práticas éticas e sustentáveis na produção de joias Kundan

Práticas éticas e sustentáveis na produção de joias Kundan
Ethische en duurzame praktijken bij Kundan sieraden maken - Be Sunset

Ethische en duurzame praktijken bij Kundan sieraden maken

Kundan sieraden

Introductie

Kundan sieraden is een traditionele vorm van Indiase sieraden die bekend staat om zijn ingewikkelde ontwerpen en prachtig vakmanschap. Echter, het proces van het maken van Kundan sieraden is vaak geassocieerd met onethische praktijken, zoals het gebruik van kinderarbeid en de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen.

Bij Be Sunset zijn we toegewijd aan het produceren van duurzame en ethische Kundan sieraden. Onze collectie is ontworpen door de getalenteerde Nidhi Patel en is met de hand gemaakt van wit brons met een 18k gouden coating. We bieden ook een scala aan hoogwaardige cambric katoenen kleding aan. Met onze duurzame praktijken streven we naar een positieve impact op het milieu en de gemeenschappen die betrokken zijn bij het productieproces.

Kundan oorbellen

Met zorg met de hand gemaakt

Elk stuk Kundan sieraden in onze collectie is met zorg met de hand gemaakt en met oog voor detail. Onze ambachtslieden zijn vakmensen die hun vaardigheden generaties lang hebben ontwikkeld. Door gebruik te maken van traditionele technieken behouden we niet alleen de kunst van het maken van Kundan sieraden, maar ondersteunen we ook lokale gemeenschappen en cultureel erfgoed.

Kundan ketting

Conflictvrije edelstenen

Een van de belangrijkste ethische aspecten van Kundan sieraden maken is de bron van edelstenen. Bij Be Sunset zijn we toegewijd aan het gebruik van conflictvrije edelstenen in onze ontwerpen. Onze edelstenen zijn afkomstig van gerenommeerde leveranciers die zich houden aan strikte ethische normen. Dit zorgt ervoor dat de edelstenen die we in onze sieraden gebruiken op verantwoorde wijze zijn gedolven en niet bijdragen aan gewapende conflicten of schendingen van de mensenrechten.

Kundan ringen

Duurzame materialen

Wij geloven in het gebruik van duurzame materialen in ons proces van het maken van Kundan sieraden. Het basismetaal dat we gebruiken is wit brons, wat een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief is voor andere metalen zoals goud of zilver. Dit vermindert niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar zorgt er ook voor dat onze sieraden lang meegaan en jarenlang kunnen worden genoten.

Bomen planten met behulp van onze klanten

Bij Be Sunset zijn we gepassioneerd over het teruggeven aan het milieu. Voor elke aankoop planten we een boom in Spanje. Tot nu toe hebben we meer dan 400 bomen geplant met behulp van onze klanten. Door actief bij te dragen aan herbebossingsprojecten streven we ernaar de koolstofuitstoot die wordt geproduceerd tijdens de productie en het transport van onze producten te compenseren.

Kundan armbanden

Vakmensen in hun kracht zetten

Een ander belangrijk aspect van onze ethische en duurzame praktijken is de eerlijke behandeling en het emanciperen van de vakmensen die betrokken zijn bij het maken van Kundan sieraden. Bij Be Sunset werken we rechtstreeks samen met ambachtslieden en zorgen ervoor dat ze een eerlijk loon krijgen voor hun werk. Door een stabiele inkomstenbron te bieden en hun traditionele ambacht te ondersteunen, helpen we gemeenschappen te versterken en cultureel erfgoed te behouden.

Conclusie

Door te kiezen voor Kundan sieraden van Be Sunset, kunt u er zeker van zijn dat u ethische en duurzame praktijken ondersteunt. Onze toewijding aan het gebruik van duurzame materialen, conflictvrije edelstenen en eerlijke handelsprincipes onderscheidt ons van andere sieradenmerken. Doe met ons mee op onze reis naar een meer ethische en duurzame toekomst.

Klaar om te dragen kleding

Ontdek onze collecties:

Ontdek geweldige aanbiedingen in onze Tussenseizoensverkoop.

×